COYOTE LOGO

Juoksemassa

Kolme väärinkäsitystä kaloreista

Kävellen lenkkipolkua pitkin ohitat kävelijöitä ja ajattelet, että heidän pitäisi laittaa tossut päällekkäin. Se voisi olla parempi idea. Mutta se on eri asia kuin se, miten se toimii. Voit liikuttaa jalkojasi juosten tai kävellessäsi ja kehosi kantaa saman matkan.
Kävely ja juoksu kuluttavat suunnilleen saman kaloreita painokiloa kohti kilometriä kohden. Esimerkiksi 60-kiloinen ihminen kuluttaa noin 60 kilokaloria kilometriä kohden.
Esimerkiksi juokseminen vie enemmän energiaa tunnissa. Juoksemalla voit kulkea pidemmän matkan. Voit tehdä enemmän töitä samanaikaisesti. Tämä on ainoa asia, eli Vain tämä, so.

Näin sinun tulee toimia:

Kaikki liike tekee hyvää kaloreille. Kolmen kilometrin kävely töihin päivittäin voi olla yhtä hyödyllistä kuin kymmenen kilometrin juokseminen kolmen päivän välein.
Muista aina, että nopeutesi tulee perustua kunnon parantamiseen, harjoittelun monipuolisuuteen ja palautumiseen, ei kaloreihin.

  • “Juosin helteessä, hiki valui ja kalorit poltettiin. Hot jooga on myös loistava tapa polttaa kaloreita!

Harjoittelu kuumassa tai lämpimässä ympäristössä voi lisätä energiankulutusta, koska kehon on työskenneltävä kovemmin lämmön poistamiseksi. Sydän lyö nopeammin, koska hikirauhaset aktivoituvat. Jäähtyäkseen pintaverenkierto aktivoituu enemmän. Kaikesta tästä huolimatta energiankulutus ei kasva enempää kuin 5-15 prosenttia.
Hot jooga voi joskus vaatia 800-1000 kilokaloria. Täyttääkseen tämän vaatimuksen 60-kiloisen naisen täytyy juosta 15 km. Ajattele kuinka vähän voit liikkua joogamatolla. Urheilu ei myöskään vaadi sinulta nopeaa tai suurta. Liikkeet, jotka vievät paljon energiaa. Jooga ei ole tapa laihduttaa, vaan lisätä liikkuvuutta ja hallita kehoasi.
Viileä ilma helpottaa korkean juoksunopeuden tai nopean tempon ylläpitämistä lenkillä tai lihasharjoittelussa. Vaikka hikoilu saattaa tuntua harvemmalta, se ei ole merkki siitä, että harjoituksesi olisi ollut tehokasta. Hikoilu on ensisijaisesti merkki siitä, että kehosi tarvitsee lämmön poistumista. Se ei kuluta liikaa energiaa. Vaikka et olisi saunassa, hikoilet.

Näin sinun tulee toimia:

Olisi parasta, jos harjoittaisit olosuhteissa, jotka antavat sinulle parhaat tulokset. Lenkkeilijän sääkartta näyttää viileyden ja pilvisyyden edut. Olisi parasta juosta aamulla ja illalla kuumalla säällä.
Vaikka ei hikoisikaan, matalan intensiteetin talven pakkasjuoksu on silti hyvä harjoitus. Lämmöllä on positiivinen vaikutus lihasten rentoutumiseen ja liikkuvuuteen.

  • “Istuin piirilevyllä ja vatsalihashäkissä 30 minuuttia. Kyllä, poltin paljon kaloreita.

Vaikka se olisi hienoa, energiankulutus riippuu pikemminkin siitä, kuinka tehokkaasti työskentelemme, eikä taikavempaimista. Tämä edellyttää kehon liikuttamista, kuten juoksemista, tai kunnollista vastusta, kuten pyörivä ruuvi.
Työteho voi tehdä kalorien kuluttamisesta haastavaa. Kalorimittari ei värise, jos käännät vartaloasi tai istut matolla. Ravistat, jos juokset nopeasti 30 minuuttia tai pyörität kuntopyörää suurella vastuksella.

Näin sinun tulee toimia:

Mittaa sykkeesi selvittääksesi, onko laite lupaava. Pitkäkestoisissa aerobisissa urheilulajeissa syke on suoraan verrannollinen työntekoon. Se on hyvä työn tehokkuuden mittari myös piiriharjoittelussa.
Sykkeen tulee olla alhainen, jotta harjoitus ei kuluta liikaa kaloreita, riippumatta siitä, mikä muodon valmistaja tai kehittäjä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp