COYOTE LOGO

Vesi juoksee

Vesijuoksu vaatii nopeutta.

Vesi on erinomainen kuntosali. Voit muokata harjoituksen intensiteettiä vedenkestävyyden avulla.

Vesiurheiluohjaaja Eeva-Liisa Anttila rakastui lapsena luonnonveteen. Vaikka se oli kylmä kylpy, joka oli ensimmäinen kohtaamiseni järven veden kanssa, en ole koskaan katunut sitä.
Äitini oli innokas uimari avovesissä, joten kun olin vain kolmen kuukauden ikäinen, hän kannusti minua menemään avoveteen. Hän piti siitä, joten hän kastoi hänet uudelleen.


Anttila teki vedestä luonnollisen elementtinsä. Hän näki lehdessä ilmoituksen vauvojen uintitunneista lukiossa ja päätti osallistua.
Olin aluksi vauvojen uimari, ja sitten minusta tuli erikoislasten ja vammaisten uinnin asiantuntija.
Vuonna 2003 Vesijoukku oli menestys. Anttila oli yksi ensimmäisistä sen luomassa
uusi laji.
Vesijuoksu kehitettiin alun perin urheilijoille ja kuntoilun ystäville luonnonvedessä. Siitä tuli suosittu harrastus jokapäiväisille sisätiloissa. Vesiurheilu on Suomessa vähemmän yleistä kuin muualla.
– Meillä on hyvä suhde veteen. Olemme osa saunakulttuuria, vietämme heinäkuuta merellä tai järvellä. Nykyään vain harvat osaavat uida kunnolla. Vesijuoksutekniikat ovat kuitenkin yleistymässä.
Se on helppoa.
Vesi on tehokkaampaa kuin tavallinen vesi
kuntosali. Vettä hylkii kaikkiin suuntiin. Samaa vaikutusta ei voi saavuttaa missään muualla.

Miten?

Saat parhaan hyödyn juoksevasta vedestä, jos tunnet tekniikan hyvin ja sinulla on tarvittavat välineet.
Pidä asento suorana ja eteenpäin. Potkaise selkääsi ja anna jalan ulottua eteenpäin. Pidä kyynärpääsi 90 asteen kulmassa ja kädet lähellä veden pintaa. Parasta olisi, jos pysyisit vauhdissa.
Voit muuttaa vauhtia juoksun intensiteetin säätämiseksi. Voit saada upean harjoituksen ja parantaa kuntoasi pitämällä vauhtia korkealla, mutta ei liian nopeasti. Intervalliharjoittelu on parasta. Se sisältää vuorotellen juoksemista ja hidasta vesikävelyä.
Vesi on loistava paikka raskaaseen harjoitteluun. Vesi on 1000 kertaa ilmaa tiheämpää. Tästä syystä vastus kasvaa nopeasti nopeutta lisäämällä. Vesikuntosalilla on parhaat ominaisuudet.
Jos pystyt liikkumaan tarpeeksi nopeasti.
Sopivasti kelluva vesijuoksuhihna on vesijuoksijoiden tärkein osa. Vartalostasi riippuen oikea vesivyön kiinnityspaikka on vatsan alapuolella tai vyötärön kapeimmassa kohdassa.
Vyölle saa myös muuta vastusta. HipperSmile-käsinojat ja vesihansikkaat antavat sinulle paremman otteen vedessä ja mahdollistavat samalla enemmän ylävartalon liikettä.
Pelkästä kelluvasta materiaalista valmistettujen nilkkasuojien käyttö ei ole hyvä idea, sillä ne voivat nostaa asentoa nopeasti.

Kenelle?

Tämä on erinomainen vaihtoehto hellävaraiseen mutta tehokkaaseen harjoitteluun. Voit lisätä nopeutta saadaksesi vedenpitävyyden. Vesijuoksu sopii erityisesti ylipainoisille tai nivelongelmista kärsiville. Veden juokseminen ei rasita niveliä.

Sinä voit tehdä sen!

  1. Pidä pää ylhäällä ja ryhdy kevyesti edestä. Potkaise kutakin jalkaa taaksepäin ja ojenna niitä vuorotellen. Pidä kätesi 90 asteen kulmassa niin, että kyynärpääsi koskettavat vesivyön alapuolella.
  2. Vesijuoksu on tehokkaampaa, jos ojennat jalkasi ja lyöt eteenpäin toisella kädellä. Hartioiden tulee olla alhaalla. Pidä kyynärpäät suorina ja kädet poissa sivuilta. Pidä rytmi nopeana ja täsmällisenä. HipperSmile-vedenkestävyys voi auttaa sinua saamaan lisää tehoa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp